Världens bästa snabbmat - japansk laxsoppa

17 röster
30 min
4

Snabblagad japansk laxsoppa gjord på dashibuljong. Innehåller morötter, broccoli och champinjoner och är kryddad med chili, ingefära och sesam.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l dashibuljong
  • 6 sticklökar
  • 0,5 huvud broccoli
  • 1 morot
  • 6 champinjoner
  • 1 msk soya
  • 0,5 röd chili
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g lax
  • 50 g färsk ingefära
  • 300 g äggnudlar
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp din buljong enligt förpackningen, hittar du inte dashi, välj miso istället.
  2. Skär alla grönsaker tunt; slanta moroten, tunna skivor av svampen, hacka chilin fint och strimla ner ingefäran. Fina buketter av broccolin och tunt slantad sticklök.
  3. Skär också kuber av laxen, ca 2,5 x 2,5 centimeter, salta sedan laxen innan den kokar.
  4. Tillsätt chili och ingefära till buljongen, slå på soyan samt lite sesamolja och låt den koka.
  5. Tillsätt morötter och nudlarna till buljongen, låta koka ca 1 minut.
  6. Fortsätt med lax och resterande grönsaker.
  7. Låt koka i ca 10 minuter eller tills laxen är klar.
  8. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta och får lite färg.
  9. Servera och toppa med rostade sesamfrön.
16 december 2013
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept