Sötsur kycklinglårfilé med ingefärswok

koket.se
Sötsur kycklinglårfilé med ingefärsfrästa grönsaker
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Sötsur kycklinglårfilé med ingefärswok

13 ingredienser

20 min

Sötsur kycklingwok på kycklinglårfilé, ingefära, spetskål, purjolök och blomkål. Servera ris om du vill ha en matigare rätt.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 50 g ingefära
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 spetskål
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 blomkål
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl apelsinsaft, färskpressad

Till servering

  • ris

Gör så här

  1. Stimla kycklingen på en separat plastskärbräda.
  2. Skär blomkål, purjolök och spetskål i grova bitar.
  3. Hacka ingefära och vitlök fint.
  4. Bryn kycklingen i olja.
  5. Tillsätt vitlök, sambal oelek och ingefära, stek samman i en kort stund på hög värme.
  6. Tillsätt grönsakerna och woka hastigt på hög värme.
  7. Tillsätt ostronsås, ljus soja, hoisinsås, risvinäger, apelsin  och låt koka samman några minuter. Tänk på att inte koka för långe, behåll krispet i blomkål och spetskål.
  8. Riv lite apelsinskal på toppen och servera eventuellt med ris.