Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon

0 röster
25 min
4

Matig sallad med spenat, soltorkade tomater, kikärtor och bacon. Snabblagat och gott till middag eller lunch.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g babyspenat
  • 200 g soltorkade tomater
  • 260 g bacon
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 10 cm purjolök
  • 100 g lagrad prästost
  • 5 färska tomater

Gör så här

  1. Hacka soltorkade tomater och färska tomater i fina tärningar, lägg i en stor bunke.
  2. Häll på vinäger och olivolja, salta och peppra och blanda runt.
  3. Ställ åt sidan och låt vila.
  4. Skär baconet i mindre bitar och stek i en stekpanna.
  5. När baconet börjar bli klar, tillsätt kikärtorna så det blir ljumna.
  6. Strimla purjolöken fint och vänd snabbt ner i stekpannan. Krispet i purjolöken ska vara kvar.
  7. Lägg upp bladspenaten på ett stort fat, fortsätt med kikärtorna och tomatdressingen. Avsluta med flagor av ost på toppen av salladen.
10 september 2013

Laddar fler recept