Mitt köks vitlöksbröd med örter

18 röster

Vitlöksbröd med härligt frasig yta och mycket smak av basilika och persilja.

Visa mer

Du behöver

  • 0,5 limpa vitt bröd
  • 100 g smör
  • 1 citron
  • 1 knippe basilika
  • 1 knippe persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • olja

Gör så här

  1. Skär brödet i skivor och stek i varm panna med olja tills det fått fin färg.
  2. Blanda rumstempererat smör med fint hackad basilika och persilja.
  3. Riv ner skalen från en citron och samt vitlöksklyftorna. Blanda runt och se till att alla ingredienser blandas väl.
  4. Stryk sedan ett lager smör på varje brödskiva.
  5. In i ugnen på en plåt tills smöret smälter på 225 grader. Ta ut och skiva upp i mindre bitar till servering.
24 maj 2013

Fler goda recept