Marinerade jordgubbar till ostbrickan

Spela video Marinerade jordgubbar till ostbrickan
Foto: Tv4

Jordgubbar och oliver som marineras i balsamvinäger. Servera som tillbehör till goda ostar på en ostbricka.

7 juni 2013
10 min

Du behöver

  • 400 g jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl svarta oliver
  • Brillat Savarin (ko- eller fårost från Frankrike, krämig ost)
  • Pecornio (fårost från Italien, hårdost)
  • salta kex

Gör så här

  1. Noppa och tvätta jordgubbarna. Skär i skivor och lägg i en skål.
  2. Hacka oliverna i samma storlek och skär basilikan grovt. Blanda alltsammans med olivolja samt balsamicovinäger.
  3. Skär skivor av osten du valt, servera på kex och toppa med balsamicomarinerade jordgubbar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept