Smörgåstårta med röding

Lyxig smörgåstårta med röding, gurka, pepparrot och dill samt löjrom.

6 juli 2013

Du behöver

  • 4-5 skivor landgångsbröd
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl pepparrot, färskriven
  • 1 gurka, skalad
  • 1 kruka dill
  • 1 knippe rädisor
  • 300 g varmrökt röding utan skinn och ben
  • 300 g gravad röding
  • 1 dl löjrom
  • 1 citron, skalet av
  • 1 burk syltlök

Gör så här

  1. Blanda samman majonnäs och rökt röding med creme fraiche, smaka av röran med salt och rivet citronskal samt lite citronsaft.
  2. Skiva halva gurkan samt rädisorna tunt. Gör små bollar av den andra gurkhalvan med ett kuljärn.
  3. Varva landgångsbröden med rökta röran och lite riven pepparrot samt skivad gurka.
  4. Toppa sedan smörgåstårtan med skivad gravad röding, bollar av gurka, löjrom, riven pepparrot samt skivade rädisor och syltlök.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept