Smörgåstårta med röding

0 röster

Lyxig smörgåstårta med röding, gurka, pepparrot och dill samt löjrom.

Visa mer

Du behöver

  • 4-5 skivor landgångsbröd
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl pepparrot, färskriven
  • 1 gurka, skalad
  • 1 kruka dill
  • 1 knippe rädisor
  • 300 g varmrökt röding utan skinn och ben
  • 300 g gravad röding
  • 1 dl löjrom
  • 1 citron, skalet av
  • 1 förp syltlök

Gör så här

  1. Blanda samman majonnäs och rökt röding med creme fraiche, smaka av röran med salt och rivet citronskal samt lite citronsaft.
  2. Skiva halva gurkan samt rädisorna tunt. Gör små bollar av den andra gurkhalvan med ett kuljärn.
  3. Varva landgångsbröden med rökta röran och lite riven pepparrot samt skivad gurka.
  4. Toppa sedan smörgåstårtan med skivad gravad röding, bollar av gurka, löjrom, riven pepparrot samt skivade rädisor och syltlök.
6 juli 2013

laddar fler recept

Laddar fler recept