Parmesanpopcorn och lyxig chipsdipp

koket.se
Parmesanpopcorn och lyxig chipsdipp
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Parmesanpopcorn och lyxig chipsdipp

10 ingredienser

10 min

Förnya fredagsmyset med lite lyx! Popcorn täckta med parmesan samt löjromsdipp.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Popcorn

  • 2 msk matolja, av mild typ solros eller varmpressad rapsolja
  • 1 dl popcorn
  • 2 msk smör, brynt
  • 1 dl parmesanost, vällagrad, färskriven
  • salt

Lyx chipsdipp

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 50 g löjrom (eller sikrom)
  • 1 kruka färsk dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

Popcorn

  1. Häll olja i en kastrull, tillsätt popcorn (kastrullen bör vara av den storleken att du precis täcker botten med popcorn).
  2. Sätt spisen på medelvärme och lägg locket lite på glänt på kastrullen.
  3. Poppa tills det nästan slutat poppa, dra av värmen och lyft på locket.
  4. Häll ned smör och tillsätt parmesanosten, vänd runt några gånger och smaka av med salt.
  5. Man kan också lyxa till det och tillsätta färsk tryffel.

Dipp

  1. Blanda creme fraiche, rom och dill. Smaka av med salt och peppar.