Salami- och briesallad

koket.se
Salami- och briesallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Salami- och briesallad

15 ingredienser

15 min

Matig sallad med salami, brieost och matvete. Dressas med en tomatvinägrette.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl matvete, färdigkokt
  • 200 g salami
  • 200 g brieost
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 200 g salladsmix
  • 100 g sojabönor, kokta
  • 100 g rågkex
  • 4 tomater
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • ca 1 msk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull och tillsätt lök, vitlök och tomat.
  2. Fräs några minuter och häll i vinägern, smaksätt med socker salt och svartpeppar.
  3. Låt vinägretten svalna och blanda i det kokta matvetet och gurkan.
  4. Lägg upp i skål, toppa med brie och salami, knäckebitar och pumpakärnor.