
Ryggbiff med sardellsmör och rostade grönsaker
Du behöver
- 600 g ryggbiff
- 1 zucchini
- 3 gula tomater
- 1 stor röd paprika
- 1 knippe färsk rödlök
- 1 hel vitlök
- olivolja
- 1 kruka timjan
- 0,5 kruka salvia
- salt och svartpeppar
Sardellsmör
- ca 8 sardellfiléer i olja
- 130 g urkärnade oliver
- 0,5 dl små kaprisbär
- 200 g smör, rumstempererat
Gör så här
- Börja med kryddsmöret till köttet. Hacka sardeller, oliver och kaprisen så jämnt och fint som möjligt. Blanda sedan med rumstempererat smör.
- När smöret är väl blandat, lägg det på bakplåtspapper, rulla en fin smällkaramell av smötet och låt det stelna i kylen.
- Skär grönsakerna i bitar, tomaterna på mitten, löken i fyra delar, paprikan på mitten och centimetertjocka skivor av zucchinin.
- Se till att alla bitar får olivolja på sig, samt salt och peppar.
- Bryt ut klyftorna från vitlöken men behåll skalet på.
- Salta och peppra köttet på båda sidor.
- Grilla sedan först grönsakerna, börja med vitlöken, följt av lök, paprika, tomater, zucchini och lägg sist på köttet.
- När allt är klart, mixa de grillade vitlöksklyftorna utan skal med en stavmixer. Blanda ner salvia och timjan, samt salt och peppar.
- Skär upp det det grillade köttet och servera med sardell- och olivsmör samt grillade grönsaker med vitlök- och örtdressing.
10 augusti 2013
Laddar fler recept...