Pilgrimsmusslor

koket.se
Pilgrimsmusslor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pilgrimsmusslor

10 ingredienser

Pilgrimsmusslor med citronette och pepparrot.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 citron
  • 0,5 blomkål
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 0,5 gurka, skalad
  • 50 g laxrom
  • 25 g skott (rödkål- eller ärtskott t ex)
  • 5 cm färsk pepparrot, skalad
  • 0,5 krm strösocker
  • ca 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Ta pilgrimmsmusslorna och vänd dem i olivolja.
  2. Stek sedan musslorna, inte för många i taget, runt om på högkant. Musslorna ska få en sotad yta, dock bara på kanterna. Låt sedan musslorna vila fram till servering.
  3. Skär fina kuber av grukan, lägg dem i en skål med lite salt på.
  4. Blanda en citronett, skalet från citronen samt en del citronsaft och tre delar olivolja. Ca 3 msk saft och 9 msk olivolja. Även en nypa socker går i. Blanda runt och smaka av. Den ska inte vara söt, sockret balanserar syran.
  5. Blanda ner laxrommen i citronetten och den finhackade gräslöken.
  6. Dela musslorna på mitten, salt och peppra och placera ut på tallrikar, sex halvor per person.
  7. Placera ut grukkuberna och hyvla tunna tunna skivor av blomkål i små buketter och placera ut.
  8. Rispa pepparroten med en sked och lägg på tallriken.
  9. Droppa citronetten på rätten och avsluta med vackra skott.