Tommys Ris à la Malta

2 röster
15 min
4

Ris á la Malta är för många ett måste på julbordet. Tommys variant smaksätts med vanilj, apelsin och ingefära, sen toppas den med röda bär och nötter.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl risgröt
  • 1 dl vaniljkesella
  • 1 apelsin, skalet
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl röda bär

Gör så här

  1. Blanda kall kokad risgrynsgröt med smaksatt kesella, fortsätt med apelsinskal och färsk riven ingefära.
  2. Slå upp ris a la maltan i fina portionsskålar. Hacka pistagenötterna grovt och toppa portionerna med bären, välj tinade lingon eller hallon eller den sorten du gillar. Avsluta med nötterna och servera.
20 december 2013
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept