Tommys Ris à la Malta

15 min
4
Spela video ris a la malta
Foto: tv4

Ris á la Malta är för många ett måste på julbordet. Tommys variant smaksätts med vanilj, apelsin och ingefära, sen toppas den med röda bär och nötter.

20 december 2013
15 min
4

Du behöver

  • 3 dl risgröt
  • 1 dl vaniljkesella
  • 1 apelsin, skalet
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl röda bär

Gör så här

  1. Blanda kall kokad risgrynsgröt med smaksatt kesella, fortsätt med apelsinskal och färsk riven ingefära.
  2. Slå upp ris a la maltan i fina portionsskålar. Hacka pistagenötterna grovt och toppa portionerna med bären, välj tinade lingon eller hallon eller den sorten du gillar. Avsluta med nötterna och servera.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept