Röd dessert

1 röst
25 min
4

Gästkock Anne-Marie Wallgren gör en kryddig jordgubbsdessert. Oväntad kombination av jordgubbar, tomat, chiliketchup och brännvin.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 400 g färska jordgubbar
  • 1,5 dl frystorkade jordgubbar
  • 1 paket paket jordgubbsglass
  • 1,5 dl chiliketchup
  • 0,5 dl okryddat brännvin/vodka
  • 2 kvisttomater
  • 4 kvistar färsk basilika
  • krossade kaffebönor
  • Chokladtryffel

Gör så här

  1. Spara 4 fina jordgubbar till garnering.
  2. Skär jordgubbarna i skivor och värm dem lätt i en stekpanna.
  3. Tillsätt chiliketchupen, värm allt och flambera i brännvinet/vodkan.
  4. Servera i dessertglas.
  5. Börja med att krossa de frystorkade jordgubbarna lätt och lägg dem i botten på glaset.
  6. Skeda upp 2 skopor jordgubbsglass.
  7. Häll över den ljumma jordgubbs/chilisåsen.
  8. Toppa med en kvist färsk basilika.
  9. Halvera kvisttomaten och ställ den med en hel jordgubbe fäst på toppen genom en tandpetare.
  10. Servera krossade kaffebönor med chokladtryffel samt varm kopp kaffe till röd dessert!
19 maj 2012

Fler goda recept