Tiramisu, Myllymäkis recept

Tommy Myllymäki 2016

Tiramisu, Myllymäkis recept

8 ingredienser

Ingredienser

portioner port

Kräm

  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g mascarpone

kex

  • 200 g savoiardikex
  • 2 dl kaffe, starkt
  • 2 msk cognac
  • 4 msk strösocker
  • kakao

Gör så här

Tiramisu

  1. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt ca 15 min, tillsätt mascarpone och vispa tills osten blandats väl med äggen.
  2. Blanda kaffe med cognac och socker tills sockret löst sig.
  3. Doppa kexen i kaffet i ca 1 minut och varva sedan i lämplig form med äggkräm, pudra ett lager kakao mellan varje lager.
  4. Låt stå kallt i minst två timmar innan servering.