Svensk strömming möter här kryddning från Medelhavet i en trevlig kombination.
Ingredienser
600 g strömmingsfilé
salt
vitpeppar
1 dl svarta oliver
Tomatsås:
1 förp krossade tomater
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 tsk citron, pressad
2 klyftor vitlök
salt
svartpeppar
Gör så här
Tomatsås: Fräs löken i olja. Häll på krossade tomater och klicka ner tomatpuré. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 min. Pressa ner citronsaft och vitlök. Krydda med salt och peppar.
Värm ugnen till 225°. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och malen vitpeppar.
Slå tomatsåsen över fisken. Strö över oliverna. Grädda i ugnen i ca 25 min.