Tomatströmming med vitlök och oliver

Tomatströmming med vitlök och oliver
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tomatströmming med vitlök och oliver

11 ingredienser

Svensk strömming möter här kryddning från Medelhavet i en trevlig kombination.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl svarta oliver

Tomatsås:

  • 1 förp krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk citron, pressad
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Fräs löken i olja. Häll på krossade tomater och klicka ner tomatpuré. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 min. Pressa ner citronsaft och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  2. Värm ugnen till 225°. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  3. Slå tomatsåsen över fisken. Strö över oliverna. Grädda i ugnen i ca 25 min.