Tomatsallad på säsongens första tomater

2 h

Du behöver

  • 6 solmogna tomater
  • 1 nypa salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sardellkräm
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • sichuan- och svartpeppar
  • 1 silverlök
  • 1 näve rostade saltade mandlar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 70 grader.
  2. Halvera tomaterna och salta dem på snittytan. Placera tomaterna på en oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka dem i ugnen på 70 grader i 1 timme. Ta ut och låt svalna till rumstemperatur.
  3. Hacka persiljan grovt. Gör vinägretten genom att blanda olja, soja, senap, vinäger, honung, sardellkräm, lite av persiljan och riktigt finhackad schalottenlök i en skål. Smaka av med salt, sichuan- och svartpeppar.
  4. Skiva silverlöken med en mandolin så du får ut riktigt tunna skivor. Hacka nötterna grovt. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Strö över mandlar, silverlök, resten av persiljan och avsluta med att ringla över vinägretten.
Kommentera receptet

Fler goda recept