I samarbete med WW ViktVäktarna

Tomatpaj

22 röster
60 m
6

En alldeles ljuvlig paj fylld med ugnsrostade tomater, vitlök, timjan och ost. Den tar lite tid att göra, men är så värd det!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.


Visa mer
60 m
6
6 portioner

Du behöver

Pajskal

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågflingor
  • 100 g flytande margarin
  • 1 msk vitvinsvinäger

Fyllning

  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1,5 kg tomat
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 ägg
  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 100 g lagrad ost, riven (17 %)
  • salt
  • peppar

Servering

  • sallad
  • sockerärtor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda 0.5 msk vinäger, honung, timjan, olja och salt. Skiva tomater i ca 1 cm tjocka skivor, skiva vitlöken tunt och blanda runt med oljeblandningen. Häll ut på en plåt och ställ in i ugnen drygt en timme.
  3. Lägg mjöl, rågflingor och margarin i en mixer och kör till en smulig deg. Tillsätt 1 msk vinäger och kör till en jämn pajdeg. Tillsätt ev en skvätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten och grädda i ugn ca 15 minuter.
  4. Blanda ihop ägg, fraiche, ost, salt och peppar och bred ut i pajskalet. Fördela tomaterna över äggstanningen och baka i ugn ca 20-30 minuter.
  5. Servera med sallad och sockerärter.
Tips!
Lätt potatissallad

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...