I samarbete med ViktVäktarna

Tomatpaj

Tomatpaj
Foto: ViktVäktarna
60 m
6

Du behöver

Pajskal

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågflingor
  • 100 g flytande margarin
  • 1 msk vitvinsvinäger

Fyllning

  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1,5 kg tomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 2 dl fraiche 5%
  • 100 g lagrad ost 17%, riven
  • salt och peppar

Servering

  • sallad
  • sockerärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda 0.5 msk vinäger, honung, timjan, olja och salt. Skiva tomater i ca 1 cm tjocka skivor, skiva vitlöken tunt och blanda runt med oljeblandningen. Häll ut på en plåt och ställ in i ugnen drygt en timme.
  3. Lägg mjöl, rågflingor och margarin i en mixer och kör till en smulig deg. Tillsätt 1 msk vinäger och kör till en jämn pajdeg. Tillsätt ev en skvätt kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten och grädda i ugn ca 15 minuter.
  4. Blanda ihop ägg, fraiche, ost, salt och peppar och bred ut i pajskalet. Fördela tomaterna över äggstanningen och baka i ugn ca 20-30 minuter.
  5. Servera med sallad och sockerärter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna