Tomat- och löksallad på saltsten

0 röster
15 m
4 sidoportioner

Enkel tomat- och löksallad med örter som serveras på saltsten.

Visa mer
15 m
4 sidoportioner

Du behöver

  • 1 saltsten, kyld i minst 3 timmar i kylskåp
  • 4 fina, fasta tomater
  • 1 gul lök
  • 5 kvistar färsk oregano
  • 5 kvistar färsk citronmeliss
  • svartpeppar
  • citron

Gör så här

  1. Skölj och skiva tomaterna i 6-7 mm tjocka skivor och sprid ut dem på den kalla saltstenen. Skiva löken så fint ni kan och lägg ovanpå tomaterna.
  2. Repa de färska örtbladen från sina kvistar och strö dem med lätt hand över tomat och lök. Några varv på svartpepparkvarnen och några stänk citron är allt som behövs, saltstenen står för resten av smaksättningen.
  3. Låt gärna dra i 5–10 minuter i kylskåp innan servering.
23 april 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept