Tomat- och halloumispett med matvetesallad

Tomat- och halloumispett med matvetesallad

0

15 ingredienser

40 m

Att den cypriotiska osten halloumi går utmärkt att grilla vet du säkert. Men har du testat att varva halloumi och färgglada tomater på grillspett och pensla med olivolja smaksatt med en pepparsås gjord på habanero? Bjud med en örtig matvetesallad och känn hur det svänger.

kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkomans produkter.

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl matvete
  • 125 g sojabönor, frysta
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • 2 dl oliver (t.ex. taggiasca)
  • färsk mynta (till garnering)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Citronette

  • 1 rödlök
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 0,75 dl olivolja

Tomat- och halloumispett

  • 400 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
  • 400 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk TABASCO® Habanero pepparsås

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sojabönorna när ca 2 minuter av koktiden återstår. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Citronette
    Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg i en stor skål och blanda med citronjuice, ponzusås och olivolja. Låt löken marinera 5–10 minuter.
  3. Tillsätt matvete, sojabönor, persilja och oliver i lökblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tomat och halloumispett
    Skär halloumin i tärningar. Varva ost och tomater på 4–8 grillspett (är de i trä så blötlägg dem först ca 10 minuter).
  5. Blanda ihop olivolja och TABASCO® Habanero pepparsås i en skål. Pensla spetten med chilioljan. Grilla dem runtom tills osten har fått fin färg och tomaterna börjar mjukna.
  6. Servera tomat- och halloumispetten med matvetesalladen. Garnera med mynta.
TIPS!
läs mer
Japansk pannkaka med ponzumajonnäs

Tips från Kikkoman

Fler härliga recept med Kikkomans produkter hittar du här

Läs mer