Pastakungen Paolo lagar tagliatelle med en fräsch tomatsås. Till serverar han en timjankryddad laxfilé. En härligt äktenskap mellan det italienska och svenska köket.
Fördela smöret i en ugnsform och häll i olivoljan. Ställ formen i ugnen tills smöret har smält. Ta sedan ut formen och lägg i laxfiléerna.
Krydda laxen med timjan, salt och peppar. Fördela citronsaft och skal på laxen. Tillaga i ugn ca 15 minuter. Ös då och då med smör- och oljeblandningen.
Ansa, skölj och skiva fänkålen tunt. Skölj och dela tomaterna och finhacka löken.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela rätten. Lägg i fänkål och lök, fräs på låg värme, i 3-4 minuter. De ska mjukna, utan att de tar färg. Tillsätt tomater, vin, kapris, salt och peppar. Låt såsen koka i 20 minuter.
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag. Häll pastan i pannan med såsen, rör försiktigt om tills allt blandats ordentligt. Smaka av med salt.
Servera pastan med laxfiléerna hela, eller dela laxen i bitar och toppa med bitarna.