Stekt ankbröst med timjan

Stekt ankbröst med timjan

Av: Tomas Diederichsen

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Stekt ankbröst med timjan, brysselkål, äpple, timjan, jordärtskocka och tryffel.

Tomas bjöd även på

Pilgrimsmussla med blomkålskrämBakad choklad med rödbetor

Ingredienser

portioner
  • 600 g ankbröst
  • 400 g jordärtskocka
  • tryffel
  • 2-3 msk crème fraîche
  • 90 g brysselkål (rosenkål)
  • 90 g äpple
  • färsk timjan
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Skala jordärtskockorna.
  3. Koka dem mjuka i vatten med salt och pressad citron.
  4. Mixa de kokta skockorna slätt med crème fraîche.
  5. Smaka av med tryffel och salt.
  6. Kryssa ankans fettkappa med vass kniv.
  7. Stek tills ankan fått fin färg. Salta och peppra under stekning.
  8. Baka färdigt i ugn tills ankan har en innertemperatur på 56 grader.
  9. Skala bort de yttersta lagren på kålen så att du får fina, ljusgröna minihuvuden.
  10. Skär av en bit av stammen och kryssa varje huvud i stjälken med en vass kniv.
  11. Koka kålen i lättsaltat vatten.
  12. Skölj kallt.
  13. Dela i kvartar.
  14. Skala och tärna äpple.
  15. Blanda kål, äpple och finhackad timjan.
  16. Sautera blandningen strax innan servering.