Jordärtskockssoppa med löjrom

7 röster
20 min
4

Jordärtskockssoppa med grädde och vitt vin toppas med löjrom.

Dryck
Jean-Marie Brocard, Kimmeridgien (vitt vin)
Mineralvatten
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • löjrom från Vänern till garnering

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
  2. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera med löjrom.
10 september 2014

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept