Salsa verdebakad sejfilé med chilisaffranscrème

0 röster

Fräsch fisk med krossad potatis och kryddig chilisaffranscrème.

Visa mer

Du behöver

  • 600 g sejfilé
  • 100 g blandade örter
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 800 g potatis
  • 100 g soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Chilisaffranscrème

  • 2 dl fiskfond
  • 0,5 gul lök
  • 1 chili
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa örterna med olivoljan och senapen. Bred salsa verden på fisken och baka i ugn, 150°C i ca 10 min.
  2. Koka potatisen och krossa grovt med hjälp av en visp. Skär ner tomater och tillsätt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fräs chilin och löken i smöret. Tillsätt vinet och fiskfonden och koka ihop något. Häll därefter i crème fraîche och saffran.
  4. Koka ner till krämig konsistens, sila och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Arrangera den krossade potatisen med fisken ovanpå. Ringla därefter såsen runt. Garnera gärna med färsk basilika och citronklyfta.
18 februari 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept