Gös nicoise

0 röster
4

Gös är en av de fiskar som världsnaturfonden ger grönt ljus. God är den också.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 gram gösfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 400 gram potatis
  • 100 gram haricot verts
  • 4 st ägg
  • 4 st tomater
  • 20 st svarta oliver
  • 16 st sardeller
  • 50 gram babyspenat
  • gourmetsalt och svartpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Byxa gösen och dela i 8 bitar.
  2. Stek gyllenbrun i olivolja 3 minuter på varje sida. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Skiva potatisen i cm-tjocka skivor..
  4. Blanchera haricots verts i saltat vatten i 2 minuter tills dom är mjuka. Låt svalna.
  5. Lägg i äggen i kokande vatten och låt sjuda 8 minuter. Spola kallt och skala sedan äggen.
  6. Ta bort roten på tomaterna och dela varje tomat i 2 bitar.
  7. Vispa ihop dijonsenap, honung och olivolja
  8. Blanda alla ingredienser till Nicoisesalladen och lägg upp på ett fat.
  9. Ringla över dijondressingen och lägg på den nystekta fisken.
6 februari 2008

Fler goda recept