Vit chokladpannacotta med jordgubbar, mynta och bondkakor

Tom Sjöstedt SMK

Vit chokladpannacotta med jordgubbar, mynta och bondkakor

9 ingredienser

Pannacotta ska stå till sig minst ett par timmar och är därför den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda i god tid.

Jens Dolks vintips:

Ruppertsberger Linsenbusch Riesling Eiswein 2008,art.nr 6107, Tyskland, 219 kr (5 Solar)

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 6 dl grädde
  • 3 msk strösocker
  • 200 g vit bakchoklad, hackad
  • 1 limefrukt, saften och rivet skal
  • 2 gelatinblad, blötlagda

jordgubbar

  • 400 g jordgubbar
  • 2 limefrukter, rivet skal

Garnering

  • 0,5 kruka mynta
  • 100 g bondkakor

Gör så här

  1. Koka upp grädde och socker. Tillsätt choklad och saft och skal från limen. Rör ned gelatin när smeten svalnat något.
  2. Häll smeten en form och låt den stelna i kyl.
  3. Dela jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Plocka myntabladen och grovhacka kakorna.
  4. Toppa pannacottan med jordgubbar, mynta och kaksmulor.