Tobleroneparfait med passionsfrukt

Tobleoneparfait
Foto: TV4

Tobleroneparfait med passionsfrukt

Av: Mike - Lysekil

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

40 m

Tobleroneparfait med passionsfrukt toppad med mynta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 70 g Toblerone
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kaffe
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Vispa grädden i bunke.
  2. Vispa därefter äggulan och sockret i en annan bunke och håll över kastrull med varmvatten (inte kokande).
  3. Ta äggsmeten från värmen och fortsätt att vispa tills den kallnat och är skummig och ljus.
  4. Smält chokladen i mikro. Vänd ner chokladen och den vispade grädden i bunken med äggsmet. Rör om. Häll upp i form (glas) och ställ in i frysen.
  5. När parfaiten stelnat. Vänd upp och ner på formen på tallrik, vid servering (alt värm formen med varmvatten för snabbare lossning).
  6. Garnera med tillbehör och servera.