Toast med smörstekt persika och burrata

Toast med smörstekt persika och burrata

10 ingredienser

20 min

Enkel och magiskt god förrätt med krämig burrata, rucola och smörstekta persikor surdegsbröd. Servera med Briska Alkoholfri Demi-sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5%.

Tips från Briska!
Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Alkoholfri Demi-sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5%.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 persikor
  • smör, till stekning
  • 100 g tomat
  • 2 burrata
  • 30 g rucolasallad
  • 50 g pistagenötter, rostade
  • salt
  • olivolja
  • ev oxalis

Gör så här

  1. Stek brödet i en stekpanna med smör tills det fått en fin rostad yta.
  2. Skär persika i klyftor och stek tillsammans med smör tills de mjuknat och fått lite yta.
  3. Dela tomaterna i halvor eller kvartar.
  4. Lägg upp rucola, persikor och tomater på bröden. Dra isär burratan och fördela på bröden.
  5. Toppa med hackade och rostade pistagenötter, lite salt och olivolja. Garnera eventuellt med oxalis.
TIPS!
Fler tips!
Briska Laxpaket med primörer med vispat citronsmör

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer