Getostfyllda smördegspajer

Getostfyllda smördegspajer
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Getostfyllda smördegspajer

Av: Titti Erksell Barker

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Läckra små getostpajer.

Andra goda fyllningar är:
- Smörfräst mangosl och grillad röd paprika
- Ost och gräslök
- Pesto och körsbärstomat

Ingredienser

  • 1 förp smördeg
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 msk rosmarin
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 250 g chèvre (getost)
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Tryck ut smördegen i små formar. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg, mjölk, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Fyll formarna till 2/3, lägg en bit chèvre överst och grädda i ca 8 min.
  2. Rosta under tiden pinjenötterna i torr het panna som du skakar hela tiden, så att de blir jämnt rostade. Strö nötterna över de färdiggräddade pajerna.