Getostfyllda smördegspajer

18 röster
Getostfyllda smördegspajer
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Läckra små getostpajer.

Andra goda fyllningar är:
- Smörfräst mangosl och grillad röd paprika
- Ost och gräslök
- Pesto och körsbärstomat

Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt färdigköpt smördeg
  • 4 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 msk rosmarin
  • 3 klyftor finhackad vitlök
  • salt och vitpeppar
  • 250 g chèvre (getost)
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Tryck ut smördegen i små formar. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg, mjölk, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Fyll formarna till 2/3, lägg en bit chèvre överst och grädda i ca 8 min.
  2. Rosta under tiden pinjenötterna i torr het panna som du skakar hela tiden, så att de blir jämnt rostade. Strö nötterna över de färdiggräddade pajerna.
12 augusti 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept