Tiramisurulltårta

POPULÄRT
koket.se
Tiramisurulltårta
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Tiramisurulltårta

13 ingredienser

Kombinera det klassiska bakverket rulltårta med den populära desserten tiramisu och du får detta ljuvliga bakverk!

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

Botten

  • 165 g ägg, rumsvarma (3 st)
  • 135 g strösocker [1,5 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 bittermandel, finrivna
  • 2 msk strösocker

Fyllning

  • 500 g mascarpone
  • 60 g florsocker [1 dl]
  • 1 tsk vaniljsocker

Penslingslag

  • 2 dl marsalavin
  • 1 dl espresso
  • 1 dl florsocker

Garnering

  • 20 g kakao [0,5 dl]

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
  2. Vispa upp ägg och socker med en elvisp till ett ljusgult fluffigt skum. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i äggskummet i omgångar, vänd i för hand. Avsluta
  3. med att vända i riven bittermandel.
  4. Bred ut smeten jämt över ett bakplåtspapper. Grädda i mitten på ugnen i 5-6 minuter.
  5. Strö socker över botten och lägg ett nytt bakplåtspapper över den varma botten. Stjälp den upp och ner med hjälp av en kall plåt. Dra försiktigt bort det använda bakplåtspappret och låt den svalna.

Fyllning

  1. Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en fluffig men bredbar konsistens.

Pensling

  1. Blanda ingredienserna och pensla över hela botten.

Montering

  1. Bred ut mascarponekrämen över botten och rulla ihop till en rulltårta från den ena långsidan till den andra. Pudra med kakao. Klar att servera!