Tiramisu med hallon och rabarber

Tiramisu med hallon och rabarber
Foto: Köket.se

Tiramisu med hallon och rabarber

12 ingredienser

20 m + tid i kyl

Läcker tiramisu med en kompott på hallon och rabarber som serveras i glas med färsk mynta och savoiardikex.

BOB Bara bär & frukt saft
bob bara bär boxzine

BOB Bara bär & frukt saft

En saft som kommer 100% från bär och frukt. Inget konserveringsmedel, sötningsmedel eller tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 3 msk BOB BARA BÄR & Frukt Hallon Saft (koncentrerad)

Mascarponekräm

  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 100 g mascarpone
  • 1,5 dl vispgrädde

Montering

  • 0,75 dl BOB BARA BÄR & Frukt Hallon Saft
  • 8 savoiardikex
  • 100 g färska hallon

Garnering

  • färska hallon
  • färsk mynta
  • savoiardikex

Gör så här

Rabarberkompott

  1. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg i en kastrull med saften. Lägg på ett lock och koka upp på svag värme. När rabarbern börjar släppa vätska, ta av locket och låt koka ihop till en kompott. Låt svalna

Mascarponekräm

  1. Separarera gulan från vitan. Vispa äggula och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt mascarpone och vispgrädde. Vispa till det tjocknar och har blivit fluffigt.
  2. Vispa äggvitan, med rena vispar, till ett fast skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i gräddblandnignen.

Montering

  1. Häll saften i en vid skål. Bryt kexen i bitar så att de går att vara i glasen. Vänd kexen i saften. Varva kex, kompott, färska hallon och kräm i små glas. Låt gärna stå i kylen före servering.

Garnering

  1. Toppa med hallon, mynta och kex vid servering.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB Sockerkaka i våffeljärnet

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer