Tiramisu i glas

Tiramisu i glas
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tiramisu i glas

7 ingredienser

Tiramisu betyder ungefär ”pigga upp mig” på italienska. Ursprungligen var den läckra kaffedesserten nog tänkt som en dagen-efter-återställare. Tiramisu gör man på den italienska färskosten mascarpone. Hittar du inte den i din butik kan du ta crème fraiche i stället, även om resultatet blir lite syrligare. Ett par droppar likör i kaffet är också gott. Fast då blir det dessert bara för de vuxna.

Ingredienser

portioner
  • 400 g italienska savoiardokex (vincenzo eller ladyfingers)
  • 2 koppar starkt kaffe
  • 4 ägg
  • 100 g strösocker
  • 400 g mascarpone
  • kakao, lite
  • 2 cl kaffelikör

Gör så här

  1. Häll kaffet över kexen så de blir rejält blöta. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman ägg-smeten med osten.
  2. Lägg ett lager kex i bottnen på en form och täck med ett lager ostkräm. Pudra kakao över alltsammans.
  3. Du kan också göra som på bilden, småportioner direkt i glas eller skål.