Tiramisú med Limoncello

Tiramisú med Limoncello
Foto: TV4

Tiramisú med Limoncello

9 ingredienser

3h 30m

Klassisk, krämig Italiensk dessert med smak av kaffe och Limoncello, serveras med färska jordgubbar.

Dryckesförslag: Limoncello

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg
  • 100 g strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 300 g savoiardikex (lady fingers)
  • 4 msk Limoncello
  • 3 dl kaffe, drickfärdigt
  • kakao

Garnering

  • färska jordgubbar
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Separera äggvita från äggula.
  2. Vispa äggulan och 50 g socker poröst.
  3. Vispa därefter i mascarpone till en krämig smet.
  4. Äggvitan ska vispas med resten av sockret till ett skum.
  5. Vänd ner smeten i det vita skummet lite i taget.
  6. Ta fram en form och lägg ner en del av krämen så att det täcker botten.
  7. Blanda kaffet och limoncellon och doppa sedan hela savoiardikex i blandningen och gör ett lager kex ovanpå krämen i formen.
  8. Varva därefter kräm med kex 3–4 gånger tills formen är fylld och avsluta med att strö över kakao.
  9. Låt stå några timmar i kylskåp innan servering.

Servering

  1. Servera tiramisún garnerad med citronmeliss och med färska jordgubbar.