Tina Nordström direktsänder i Cookalong

Tina Nordström direktsänder i Cookalong

Populära kocken Tina Nordström är i höst aktuell i TV4 med nya matprogrammet Tinas Cookalong, där hon lagar mat med svenska folket i direktsändning.
– Drömmen vore om man kunde få folk att bjuda hem gäster på Cookalong-middag och utmana varandra på en trerätters, säger Tina Nordström.

En av Sveriges mest folkkära tv-profiler, Tina Nordström, är snart aktuell i TV4. I höst gör hon entré i Tinas Cookalong, där hon ska laga mat med hela svenska folket i direktsändning.
– Vi är oerhört glada och stolta över att Tina har valt TV4 i höst! Hon är inte bara en fantastisk kock utan troligtvis den enda som kan klara av konststycket att laga en trerätters på en timme i direktsänd tv tillsammans med hela svenska folket. Ända sedan Tina var med i Let´s Dance så har jag önskat att hon skulle laga mat i TV4 och nu går den drömmen i uppfyllelse. Det känns fantastiskt, säger Fredrik Arefalk, programchef för allmän-tv i TV4-Gruppen.

Tina Nordström, som är en av de mest kända tv-kockarna i Sverige, Norge, Finland och Danmark, är i höst aktuell i TV4 i en svensk version av det framgångsrika brittiska formatet Cookalong. I programmet Tinas Cookalong kommer Tina inte bara att inspirera folk till att laga mat utan även laga mat tillsammans med tittarna i direktsändning.

– Gordon Ramsay har alltid varit en inspirationskälla för mig och när hans första version av Cookalong sändes i England insåg jag direkt att jag ville göra en egen version. Nerven, närvaron och möjligheten att i direktsändning få folk att faktiskt prova nya saker är helt enkelt en oemotståndlig utmaning. Drömmen vore om man kunde få folk att bjuda hem gäster på Cookalong-middag och utmana varandra på en trerätters, säger Tina Nordström.

Tina Nordström slog igenom 2001 med programmet Tinas mat och blev snabbt "Mat-Tina" med hela svenska folket. Förutom totalt tolv säsonger av olika egna tv-program har Tina även haft framgångar hos den amerikanska tv-publiken. Först i serien New Scandinavian Cooking där hon på engelska berättade om svenska platser och traditioner. Därefter i programserien Perfect Day där hon reste runt i hela Skandinavien. 2008 blev hon även "Dans-Tina" med svenska folket då hon medverkade i TV4:s Let's dance, en tävling som hon även vann.