Fettuchini med räkor och persiljecrème

10 röster
4
Fettuchini med räkor och persiljecrème
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt fettuchini, färsk
  • 200 g räkor, skalade
  • 2 st avokadofrukter
  • 250 g crème fraîche
  • 2 dl plockad färsk persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pastan: Koka upp en kastrull med vatten. Salta och häll lite olivolja i vattnet.
  2. Gröp ur avokadon och skär ner den i mindre bitar. Lägg pastan i vattnet och låt den ligga i ett par minuter.
  3. Häll av vattnet och blanda i räkorna och avokadon. Smaksätt med salt och peppar samt ringla över lite olivolja.
  4. Persiljecremen: Mixa persiljan och oljan till en grön massa. Blanda i crème fraîchen och smaksätt med salt och peppar. Servera.
1 december 2010

Fler goda recept