Stekt kyckling med gräddstuvad surkål

Stekt kyckling med gräddstuvad surkål
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Stekt kyckling med gräddstuvad surkål

Av: Tina Nordström

Från: Tinas Julkök källa

10 ingredienser

Stekt kyckling med mejram och gräddstuvad surkål.

Se fler recept från

Tinas julkök

Ingredienser

Kyckling

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Gräddstuvad surkål

  • 700 g surkål, på burk
  • 1 silverlök, skalad
  • 0,5 msk enbär, krossad
  • 1 dl korv, finskuren
  • 2,5 dl grädde

Gör så här

Kyckling

  1. Fördela örterna under skinnet på kycklingarna.
  2. Salta och peppra.
  3. Bryn kycklingarna med skinnsidan neråt i cirka 7 minuter.
  4. Vänd på kycklingen och stek på andra sidan. Ställ åt sidan.

Gräddstuvad surkål

  1. Skiva silverlöken och korven tunt.
  2. Bryn i smör och olja. Krossa enbären och ha i pannan.
  3. Häll på grädde och låt det koka i cirka 5 minuter.
  4. Häll av surkålen och blanda sedan ner i gräddkoket.
  5. Lägg upp kålen på tallriken.
  6. Snitta kycklingen och servera.