Tomat- och fisksoppa med parmesancrème fraîche

Tina Nordström KM

Tomat- och fisksoppa med parmesancrème fraîche

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk
  • 2 burkar krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1,5 l vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 250 g crème fraîche [1 burk]
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g parmesanost, riven (går lika bra med torr parmesan)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Torsken: Skär torsken i kuber.
  2. Soppan: Skala rotfrukterna och löken. Hacka löken och skär ner morötterna och palsternackan i mindre bitar. Fräs i lite olja i en rymlig kastrull. Häll på vattnet, timjan, buljongtärningen, krossade tomaterna samt tomatpurén. Låt det hela koka i ca 20 minuter (tills dess att det fått en lite tjockare konsistens) och glöm inte att smaksätta med salt och peppar.
  3. Crème fraîchen: Blanda crème fraîche och parmesan i en skål. Pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servering: Lägg i torsken, låt soppan stå i 5-10 minuter på svag värme. Servera soppan med en klick crème fraîche.