Tinas glasnudelsallad med grillade grönsaker, sardeller och vitlök

Tinas glasnudelsallad med grillade grönsaker, sardeller och vitlök
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas glasnudelsallad med grillade grönsaker, sardeller och vitlök

8 ingredienser

Kokta glasnudlar till 4 personer. Gott och hett!

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 5 små skalade schalottenlökar
  • 5 sardellfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 jumbo vitlök
  • 0,5 citron, skal
  • 3 dl färska räkor, pillade

Gör så här

  1. Skala löken och skiva den tunt, finhacka vitlöken. Mjuka upp löken och vitlöken i oljan. Lägg i sardellerna och låt de mjukna och lösas upp i oljan. Blanda i citronsaft och zest, ställ åt sidan.
  2. Skiva zucchinin och dela ner paprikan i klyftor. Salta och peppra. Grilla de mjuka i grilljärn. Blanda grönsakerna med glasnudlarna och sardellvinaigretten. Rör ner räkorna och ruccolan, lägg upp.