Tomatsalsa med nachoschips

0 röster

En fredagsklassiker!

Tänk på:
Ta bort kärnhuset från jalapeños, styrkan sitter i även om den är inlagd.

Mise en place:
Portionsformar, t ex crème bruléeformar
Skål/bunke att röra ihop creme fraiche och yoghurt i
Alla övriga ingredienser uppmätta i skålar

Visa mer

Du behöver

  • 3 st kvisttomater
  • 1 st skalad schalottenlök
  • 1 dl skuren ananas i tärningar, ca 1/4 ananas
  • 3 msk Ajvar relish
  • 1 msk hackad inlagd jalapeños, ca 3-4 skivor jalapeños
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 st avokado

Naturella nachoschips

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk god olivolja

Gör så här

  1. Klyfta och ta bort kärnhuset på tomaterna, skär köttet i tärningar.
  2. Finhacka löken och blanda med tomaterna. Rör i ajvar relish och hackade jalapeños.
  3. Ta bort stammen från ananasen och skär köttet i tärningar, blanda med tomatblandningen.
  4. Halvera avocadon och ta bort kärnan, gröp ur den smått med en sked, lägg direkt i salsan.
  5. Rör ihop yoghurt och creme fraiche, fördela i portions formar, toppa med salsan och stick ner några chips. Servera!
14 oktober 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept