Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök

Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Råraka med löjrom alt sikrom, vispad creme fraiche och rödlök

9 ingredienser

Underbart gott och så enkalt att göra.

Mise en Place:
Skala potatisen
Rivjärn och stor tallrik
Skål med en sil i (till potatisen)
2 st stora stekpannor och stekspade
Skål till att vispa creme fraichen
Elvisp alt. visp och en stark högerarm
4 små tallrikar, bestick

Ingredienser

  • 6 potatisar, skalade
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 1 dl löjrom 80 g (alt sikrom, ishavsrom)
  • 1 rödlök, skalad
  • 2 dl crème fraîche
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Riv potatisarna grovt: Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smör och olja. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen. Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.
  2. Finhacka rödlöken. Häll upp creme fraichen i en skål. Vispa med elvisp så att den styvnar. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa sen blir den hård igen.
  3. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula crème fraiche på och en klick rom. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.