Grillad halloumi med kapris och citronsalsa

Grillad halloumi med kapris och citronsalsa
Foto: Tv4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Grillad halloumi med kapris och citronsalsa

10 ingredienser

Enkelt, men så salt och gott!

Mise en place:
Grilljärn på
Skedar till att ta bort kärnhuset på gurkan
Skala gurkan

Ingredienser

  • 250 g halloumiost (urtagen ur förpackningen)
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 1 msk olivolja

Salsa

  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 gurka
  • 1 citron
  • 0,5 rödlök, skalad
  • 1 ask färsk persilja [25 g]
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ett grilljärn på spisen. Ta en plastpåse, riv vitlöken och lägg i påsen, häll i olivoljan. Skär osten i kuber, lägg ner i påsen. Slut igen påsen och skaka.
  2. Lägg kaprisen i en skål. Skala och ta ur kärnhuset på gurkan. Skär i tärningar.
  3. Blanda med kaprisen. Riv även ner zest från ½ citron och skär sedancitron- köttet grovt. Tänk på att ta bort kärnorna.
  4. Finhacka löken och hacka persiljan. Blanda ner.
  5. Grilla halloumin, lägg på fat och stick en grillpinne i varje ost bit. Nappera över salsan. Servera det hela med bröd.