Bakad pumpa till ost med sirap och nötter

Bakad pumpa till ost med sirap och nötter
Foto: Bibbi Lirenius Ringqvist
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Bakad pumpa till ost med sirap och nötter

8 ingredienser

En ovanligt efterrätt som kanske kan passa perfekt till Halloween.

Mise en Place:
Gourmetsalt
Svartpeppar på kvarn
Stort fat till uppläggning
4 mindre tallrikar, gafflar
Alla ingredienser framtagna, skalade eller upphällda i skålar, se recept!
Pumpan (butternut, muscat eller hokaido) halverad och urkärnad
Bakplåt med bakplåtspapper
Olja till pumpan

Köris:
Lägg pumpan på fat
Dela bitar av osten med fingrarna, lägg på pumpan
Ta på nötter, sirap,
Rulla limen, halvera och pressa över
Dra några drag med svartpeppar över

Ingredienser

portioner
  • 700 g butternutpumpa
  • 150 g mögelost
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1,5 dl blandade, osaltade nötter, t ex pinjenötter, rostade hasselnötter, cashewnötter
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela pumpan i klyftor. Ringla över 3 msk rapsolja, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Den ska bli mjuk, känn med kniv. Ta ut pumpan och låt den svalna. Halvera klyftorna och lägg på ett stort fat, dela även ner osten i stora bitar och lägg upp. Strö över nötterna, ringla över sirap och pressa limen över. Grovhacka koriandern och strö över den före servering.
  3. Salta och peppra. Klart!