Rabarbersoppa med limecrème fraîche

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • Sockerlag:
  • 6 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 citron
  • 1 skårad vaniljstång
  • sockerlag
  • 0,5 l vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 6 rabarber
  • 250 g crème fraîche
  • 1 lime
  • 0,5 msk florsocker

Gör så här

  1. Sockerlag: Tvätta citronen och skär i skivor. Koka ihop alla ingredienserna, ställ åt sidan.
  2. Rabarbersoppa: Skär ner rabarbern på sniskan. Häll vattnet, sockerlagen, vaniljstången (som är skårad) i en kastrull och koka upp. Tillsätt vinet och smaka av. Smaksätt gärna med lite pressad citronsaft. Häll lagen över rabarbern, låt svalna. Skall helst stå ett par timmar innan servering.
  3. Crème fraîche: Tvätta limen. Riv skalet och pressa ur saften. Lägg crème fraîchen i en skål, rör ner florsockret, 1 tsk rivet limeskal och smaksätt med saften.
  4. Servering: Lägg upp soppan i skålar. Toppa med en klick crème fraîche.
26 mars 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept