Flarn med jordgubbar och vaniljkräm

Flarn med jordgubbar och vaniljkräm
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Flarn med jordgubbar och vaniljkräm

9 ingredienser

25 min

Frasigt smördegsflarn med mjuk vaniljkräm och söta jordgubbar, mums!

Ingredienser

portioner
  • 3 smördegsplattor
  • 1 äggula
  • 1 ask jordgubbar
  • 1 vaniljstång, skårad
  • 3 äggulor
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 25 g majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Lägg upp 2 smördegsplattor på en skärbräda. Skär den tredje plattan i centimetertjocka stavar.
  3. Halvera de 2 plattorna och pensla de 4 bitarna med äggulan. Lägg de stavade bitarna runt om smördegsplattorna.
  4. Lägg smördegsplattorna på en plåt och baka den i ugnen i 7-10 minuter (tills dess att de har lyft sig och blivit spröda).
  5. Noppa under tiden jordgubbarna.

Vaniljkräm

  1. Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Koka upp kaffegrädden med vaniljstången.
  2. Häll gräddkoket över äggblandningen. Fortsätt att vispa.
  3. Häll tillbaka koket i grytan och sikta i maizenan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna.

Vid servering

  1. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna och lägg på jordgubbarna. Servera med vispad grädde.