Bärsoppa med chokladmousse

2 röster
4

En dessert på bär och chokladmousse. Gott!

Du behöver:
- Skål till att smälta chokladen, gärna lite större glasskål.
- Kastrull till sockerlagen.
- Stavmixer.
- Litermått, gärna av plast att mixa bärsoppan i.

Visa mer
4

Du behöver

Mousse

  • 125 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl lättvispad grädde

Soppan

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 stjärnanis
  • 1 skårad vaniljstång
  • 250 g frysta hallon

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugnen.
  2. Rör ner äggulorna och vänd till sist ner grädden. Ställ kallt.
  3. Koka upp vattnet med socker, vaniljstång och stjärnanis. Lägg hallonen i en mixer, häll på den varma lagen och mixa det alldeles slätt.
18 november 2009

Laddar fler recept