Tinas inköpslista - program 8. Sänds 2 november

Tinas inköpslista - program 8. Sänds 2 november
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas inköpslista - program 8. Sänds 2 november

29 ingredienser

Inköpslistan till alla tre recept i Tinas åttonde program. Till förrätt lagar Tina Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola. Till varmrätt blir det Italienska järpar på lammfärs med nöt couscous och raita. Desserten består av Mascarponegratinerade björnbär med Grand Marnier.

Ingredienser

I frukt- och grönsaksdisken

  • 3 msk färsk pepparrot
  • 1 syrligt äpple
  • 1 ask rucolasallad
  • 0,5 dl persilja, grovhackad
  • 1 citron
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 limefrukt

I mejerihyllan

  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 250 g mascarpone
  • 2 äggulor
  • 2 dl yoghurt, "rinnande" frukostyoghurt

Kött

  • 8 skivor skinka
  • 500 g lammfärs

Olja och kryddor

  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk fikonvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 krm gurkmeja

I frysdisken

  • 250 g frysta björnbär

I bakhyllan

  • 4 tsk ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung, flytande

Nötter

  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 1 dl hasselnötter, skalade, rostade och grovhackade

Övrigt

  • plastfilm
  • 2 dl couscous

På Systembolaget

  • 2 msk valfri likör (t ex Grand Marnier el Drambuie)

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola. DETTA BEHÖVER DU: Rivjärn, alla ingredienser framtagna, uppmätta och skalade, stekpanna till rostning av pinjenötter, större skål till vinaigretten, 4 tallrikar.
  3. Italienska järpar på lammfärs med nöt couscous och raita. DETTA BEHÖVER DU: Stor skål att blanda färsen i, stekpanna till järparna, alla ingredienser framtagna, uppmätta och ev skalade, skål till couscousen, plastfilm, skål till såsen, tallrikar.
  4. Mascarponegratinerade björnbär med Grand Marnier. DETTA BEHÖVER DU: Skål till björnbären, skål till att blanda krämen i.