Tinas inköpslista - program 6. Sänds 19 oktober

Tinas inköpslista - program 6. Sänds 19 oktober
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas inköpslista - program 6. Sänds 19 oktober

30 ingredienser

Inköpslistan till alla tre recept i Tinas sjätte program. Till förrätt lagar Tina sallad på endive, apelsin och varmrökt lax. Till varmrätt blir det indisk kycklinggryta med mandel och koriander. Desserten består av ananas i karamellsås med rostad kokos.

Ingredienser

I frukt- och grönsaksdisken

  • 2 endiver
  • 1 salladshuvud
  • 3 salladslökar
  • 3 apelsiner
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • 1 rödlök, skalad
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 broccoli, i buketter
  • 1 röd paprika
  • 1 ananas

I mejerihyllan

  • 3 dl vispgrädde

Kött/fisk/kyckling

  • 300 g varmrökt lax
  • 1 förp bacon
  • 3 kycklingbröst

Olja och kryddor

  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk currypasta, mild
  • 2 krm malen kanel
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 dl sötmandel, skållad
  • 3 msk smör

Övrigt

  • 1 förp koksmjölk, light
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kokos, rostad

I frysdisken

  • 5 dl vaniljglass

På Systembolaget

  • 2 msk mörk rom

Gör så här

  1. Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
  2. Sallad på endive, apelsin och varmrökt lax. DETTA BEHÖVER DU: Alla ingredienserna framtagna och uppmätta, 1 skål till salladen, 1 tallrik med hushållspapper på och det skivade baconet.
  3. Indisk kycklinggryta med mandel och koriander. DETTA BEHÖVER DU: Alla ingredienserna framtagna och uppmätta, stavmixer, litermått, vid kastrull till grytan, halvera kycklingen på längden.
  4. Ananas i Karamellsås med rostad kokos. DETTA BEHÖVER DU: Elvisp, stor skål till att vispa glassen, vid kastrull eller wokpanna, rosta kokos i en torr stekpanna.