Inköpslistan till alla tre recept i Tinas tionde program. Till förrätt lagar Tina ceviche på pilgrimsmussla. Till varmrätt blir det oxfilé med varma tomater och bearnaisesås. Och till dessert serveras bärsoppa med chokladmousse.
Ingredienser
I frukt- och grönsaksdisken
20 körsbär (små tomater (cocktail eller körsbär))
1 klyfta vitlök, med skal och allt
1 gul lök
0,5 röd paprika
0,5 gurka
1 schalottenlök
3 limefrukter
I mejerihyllan
6 äggulor
2,5 dl grädde, lättvispad
200 g smör, skirat
I bakhyllan
125 g mörk choklad
1 dl strösocker
0,5 msk farinsocker
0,5 msk honung, flytande
I frysdisken
250 g frysta hallon
kött
4 bitar oxfilé (ca 200-230 g per person)
Fisk
8 pilgrimsmusslor
Oljor och kryddor
2 stjärnanis
1 vaniljstång
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad dragon
1 kruka färsk dragon [ca 20 g]
25 g färsk bladpersilja
1 dl olivolja
0,5 chilifrukt
0,5 msk hel kummin
salt
svartpeppar
Gör så här
Se till att handla i god tid innan och att du har alla ingredienser, så blir det mycket enklare! /Tina
Ceviche på pilgrimsmussla. DETTA BEHÖVER DU: Stor skål alt. lasagneform. 4 små tallrikar. Alla ingredienserna framtagna och skalade.
Bärsoppa med chokladmousse. DETTA BEHÖVER DU: Skål till att smälta chokladen, gärna lite större glasskål. Grädden lätt vispad. Kastrull till sockerlagen. Stavmixer. Litermått gärna av plast att mixa bärsoppan.