Vitello tonnato

1 röst
4

Tinas recept på Vitello tonnato, kalvkött i ugn som serveras med tonfisksås.

Visa mer
4

Du behöver

Kalvkött

  • ca 800 g kalvkotlett med ben i bit
  • 2 palsternackor
  • 0,25 rotselleri
  • 1 kålrabbi
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 påse bladspenat
  • 1 citron, saften av
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 3 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • olivolja
  • salt och peppar

Tonnatosås

  • 200 g tonfisk på burk i olja
  • 4-6 sardeller
  • 2 ägg (kokta i 2 minuter)
  • 2 msk citronjuice+ 0,5 msk rivet skal
  • 2 msk kapris +1 msk spad
  • 0,5 dl olivolja
  • svartpeppar ur kvarn

Gör så här

  1. Kalvkött
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryn kotletten i en stekpanna med smör och olivolja, 2-3 minuter på var sida. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Sätt in köttet i ugnen och stek till en innertemperatur på 58 grader.
  4. Skala och skär ner grönsakerna i lagom stora bitar, skölj spenaten och lägg upp i durkslag.
  5. Bräsera grönsakerna med citron, kryddor och vatten i en kastrull under lock tills de är mjuka, häll av vätskan och vänd i spenaten och smaksätt med hackad schalottenlök, salt och peppar.
  6. Låt kalvköttet vila ett par minuter innan det skivas upp i tunna skivor, lägg upp på ett fat och ringla såsen runt köttet och grönsakerna.
  7. Tonnatosås
    Mixa alla ingredienser utom olivoljan tills det är jämnt blandat, häll sedan i olivoljan i en tunn stråle under ständig mixning tills såsen tjocknar och blir slät. Smaksätt med svartpeppar och eventuellt lite extra citronsaft..
11 april 2013

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept