Änglahår med broccoli- och mandelpesto

Änglahår med broccoli– och mandelpesto
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Änglahår med broccoli- och mandelpesto

13 ingredienser

Änglahår, tunn tunn pasta. Servera med broccoli- och mandelpesto samt pepparrot.

Ingredienser

portioner

Broccolipesto

  • 1 broccoli, i bitar
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 dl mandel, gärna rostad
  • 1-1,5 dl parmesanost
  • 1-1,5 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • färsk pepparrot, riven
  • 0,5 krm salt

Pastadeg, grundrecept

  • 5 ägg (4 hela ägg +1 äggula)
  • 450 g durumvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

Broccolipesto

  1. Mixa till en tät "pesto" i matberedare, smaksätt med riven pepparrot .

Pasta

  1. Arbeta samman till en smidig deg , lägg en in i kyl och låt vila ca 30-45 minuter.
  2. Veva ut i pastamaskin till önskad form och koka i saltat vatten 2-3 minuter.
  3. Blanda upp pastan med peston och toppa med riven pepparrot och lite extra parmesan.