Soppa på pumpa och kokos med älgfrikadeller

Soppa på pumpa och kokos med älgfrikadeller
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Soppa på pumpa och kokos med älgfrikadeller

Av: Tina Nordström

Från: Tinas Julkök källa

17 ingredienser

Varm och god pumpasoppa med älgfrikadeller.

Ingredienser

  • 1 l pumpa, skalad och tärnad
  • 2 gula lökar, skalade
  • 2 äpplen
  • 2 palsternackor, skalade
  • 4 klyftor vitlök, skalade
  • 4 förp kokosmjölk
  • 2 vattenfyllda kokosburkar
  • 2 dl crème fraîche
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Frikadellerna

  • 800 g älgfärs
  • 2 ägg
  • 200 g färskost
  • 1 dl gul lök, finhackad
  • 1 msk röd thai currypasta
  • salt
  • peppar

Gör så här

Soppan

  1. Grovhacka löken och krossa vitlöken.
  2. Klyfta äpplena och ta bort kärnhuset.
  3. Slanta palsternackan och hacka melonen i grova bitar.
  4. Fräs i gryta.
  5. Häll på kokosmjölk och vatten. Låt koka tills ingredienserna är mjuka.
  6. Mixa soppan slät med creme fraichen. Smaksätt med salt och peppar.

Frikadeller

  1. Blanda färsen med ägg och ost.
  2. Blanda ner löken och curryn.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Forma blandningen till köttbullar och sänk ner dem i den mixade soppan.
  5. Låt de sjuda.
  6. Hur länge beror på storleken på frikadellerna.
  7. Servera soppan och toppa med lite färsk plockad koriander och lite pressad lime.